airmatbstcmcgatewoodhaenerexsonkrifftlemoreauluraflexfoelmermondonschober

Super Blue netten en systemen

logo superblue2Hoe werkt Super Blue?
Bij het draaien van de pers en de cilinders trekt een centrifugale kracht het net omhoog en creëert daardoor een ingesloten luchtlaag waarop het bedrukte vel ligt. De inkt op het vel maakt contact met het inktafwijzend net en wordt op een voorzichtige manier gedragen tot het punt van overgave. Sterwielen en andere overgavesystemen zijn overbodige. Het noodzakelijk gebruik van sterwielen e.d. is totaal overbodig geworden en daarmede ook de tijd, die nodig is om deze te stellen. In plaats daarvan worden uw bedrukte vellen totaal ondersteund bij de overname.

Besparing van werk en ( schoonmaak-) tijd op de pers.
De Super Blue 2 Stripe netten zijn perfect vlak en op maat gesneden. De horizontale anti -statische strepen zijn gemakkelijk voor het oplijnen te gebruiken. In een paar minuten zijn ze gewisseld. Stripe-netten hebben normaal gesproken een lange levensduur. Zodra de pers is uitgerust met het Super Blue 2 systeem zal de stoptijd voor het wassen van de cilinders voorkomen worden.

Super Blue 2 cylinders basis covers:

  • Speciale structuur voorkomt statische elektriciteit.
  • Super gladde oppervlakte voor betere beweegbaarheid van het net.
  • Minder contact tussen de materialen waardoor geen frictie en lange levensduur.
  • Voor inkt en chemicaliën niet doordringbaar

Super Blue 3

Door een verdere ontwikkeling van het originele Super Blue systeem, met behulp van speciale kunststofvezels ontwikkeld voor de ruimtevaart, is er nu ook  het Super Blue 3 systeem.

Het net is onlosmakelijk bevestigd op een ondervel of metaalplaat bij bijvoorbeeld de Speedmaster 74. Het systeem wordt in het geheel vervangen en zit met een speciale (niet uithardende) lijm strak bevestigd maar kan eenvoudig losgetrokken worden. De cilinders blijven schoon, er zijn geen lijmresten. Een nieuw vel met net kan direct opgebracht worden.

Contactpersoon en meer informatie: Ed Meijers (ed.meijers@bosschart.nl)

VGLA

Logo VGLA