airmatbstcmcgatewoodhaenerexsonkrifftlemoreauluraflexfoelmermondonschober

Krifft & Zipsner stapelkeermachines

logo krifftStapelkeermachines van Krifft & Zipsner zijn een begrip in de papier- en kartonverwerkende industrie. Mooie rechte stapels op de juiste pallet, waarbij de vellen zonder hinderlijke stofdeeltjes gemakkelijk los van elkaar komen, kunnen beter en sneller worden verwerkt. Dat betekent minder uitval en afval. Krifft & Zipsner maakt stapelkeerders voor stand-alone opstelling, maar kunnen ook in de rollenbaan worden opgenomen.

Ingebouwd of opbouw
Het verschil tussen type E en type VB is vooral de wijze van inbouwen. Bij type E wordt een gedeelte in een kelderruimte ingebouwd. De winst van logistieke systemen voor stapeltransporten in karton- en golfkartonfabrieken zit in de totaal oplossingen die steeds meer uitbreiden en geautomatiseerd raken. Krifft & Zipsner is van een producent van grootschalige stapelkeermachines uitgegroeid naar deze totale projecten. De opvallende groei van deze onderneming in de laatste 2 tot 3 jaar heeft ertoe geleid dat een tweede productielocatie is betrokken. In het ene de grootschalige constructies en in het andere de rollenbanen en vooral de afdeling waar de besturingsystemen worden ontwikkeld en gebouwd. Wij werken zeker 25 jaar met hen succesvol samen. Nederland is een land waar deze machines sterk vertegenwoordigd zijn. Grote producenten in de Duitse markt hebben de laatste tijd in ruime mate in de K&Z producten geïnvesteerd.

stapelkeermachine1 stapelkeermachine2

De installaties worden uitgevoerd als totaal project van rollenbanen en verbindingstrolleys, draaiplateaus en tel- en weeginstallatie waardoor het behandelen, beoordelen en aanpassen van de stapels uitgebreid mogelijk is. Er is in ruime mate gebruik gemaakt van PLC's , die de processen voor zover mogelijk hebben geautomatiseerd. Zo zijn er 90° keermachines geïntegreerd voor het behandelen van stapels van elk gewicht of afmeting of papierrollen, ook zijn er 180° stapelkeerders voor het keren van pallets in alle soorten en uitvoeringen.

De machines zijn met tril- en beluchtinginstallaties uitgevoerd niet alleen voor het keren maar vooral ook het richten van papier, karton en golfkarton. Integreerbaar in de genoemde logistieke systemen en ook met eveneens geïntegreerde rollenbanen voor automatische transporten. Het centreren van stapels na de bewerking op het midden voor het inleggen van z.g. non-stop-Paletts voor de automatische voeding van drukmachines, stansmachines etc. Graag geven wij aan de hand van uitgebreide projecttekeningen een inzicht in de opzet van een aantal recente installaties.

Contactpersoon en meer informatie: Stan Bosschart (email)

VGLA

Logo VGLA